måndag 7 maj 2012

Bakgrundsinformation

Jag läser boken Ellie: Så länge jag finns. Detta är den åttonde delen ur serien "Imorgon när kriget kom" där vi får följa Ellie och hennes vänner när de kämpar för att överleva kriget som utspelar sig i Australien där de bor.
Från början är det ungdomarna Corrie, Fi, Ellie, Homer, Lee och Kevin som flyr ut i skogen när landet invaderas och under de första sju böckerna kämpar dessa personer med att sabotera för fienden vilket de lyckas riktigt bra med och de blir mycket hatade av fienden. I slutet av kriget tar ungdomarna hand om några barn och när kriget sedan slutar tar Ellie som är huvudpersonen hand om ett av barnen och låter honom bo hos henne och hennes föräldrar. Under kriget har Corrie dött, Kevin har blivit misshandlad, Lees föräldrar har blivit skjutna, Fis hus har blivit bortsprängt, de har suttit i fängelse och Lee och Ellie var minuter från att bli avrättade. Sedan har även alla varit nära att mista livet ett antal gånger. Efter kriget är alla ungdomar känslomässigt slut och alla bara längtar efter att allt ska bli som vanligt. Dock har Australien delats upp i två delar där fienderna har ena delen och de "äkta australienarna" den andra. Där slutar bok sju.

1 kommentar:

  1. Jag tycker att det är bra att du ger läsarna bakgrundsinformation. Det kommer att underlätta för vidare blogginlägg för både dig och läsarna. /Cecilia

    SvaraRadera