måndag 21 maj 2012

Tredje veckan

I denna vecka har boken handlat om hur de fritar Homer och den andra killen som heter Nick. Lee, Ellie och Gavin fritar dem genom att Lee och Gavin startar bränder runt lägret som Homer och Nick är fångna i och medan de gör det smyger Ellie in i lägret och försöker få ut fångarna. Först går det rätt bra men sedan visar det sig att Nick är för svag för att klättra ut genom fönstret som planen var så då får Ellie improvisera. Hon tar en bil som står placerad utanför huset och kedjar fast en kedja mellan bilen och dörren och försöker sedan dra loss dörren men medan hon gör det blir hon upptäckt av fienderna och hon hinner precis få ut Homer och Nick och köra därifrån innan fienderna hinner fram. Tyvärr hinner en soldat upp på bilens flak och denna försöker sedan skjuta Ellie och hennes vänner i bilen men Ellie tvärstannar med bilen och soldaten skjuter sig själv och de kan sedan komma undan.

När de sedan kommer hem och allt blir som vanligt igen och Ellie börjar gå till skolan igen får hon reda på att hon har missat så mycket av skolan att hon troligtvis inte kommer få gå ut gymnasiet utan att i så fall få gå om en klass. Detta är bara ett av många problem som tynger Ellie och fler blir det när hon sedan får reda på att hennes advokat mr Sayle blivit hennes förmyndare och han vill at hon ska sälja gården. Ellie är förkrossad men efter lite efterforskningar visar det sig att mr Sayle är vän till mr Rodd som vill köpa gården och det för ett alltför billigt pris och Ellie funderar på om mr Sayle bara vill sälja den för de är vänner. Problemet är bara hur hon ska kunna bevisa det för domstolen.

Så långt har jag läst den här veckan och jag är verkligen spänd på att få veta om Ellie kan bevisa att mr Sayle och mr Rodd har konspirerat tillsammans . Jag vill verkligen att hon lyckas bevisa det för jag börjar bli riktigt deprimerad av den här boken för inget går Ellies väg.

3 kommentarer:

  1. Ja du Lisa, det går inte Ellies väg. Men vad spännande! Att bevisa att advokaten och hans vän konspirerar om gården kan bli svårt. Undra hur hon ska lösa det?!

    /Cilla

    SvaraRadera
  2. Som du beskriver boken så verkar den bra. Den verkar innehålla mycket spänning från vad jag har läst i ditt inlägg. Det finns inte så mycket att säga mer än att du har gjort ett välformulerat och bra inlägg som både innehåller saker från boken och egna åsikter.
    //Bobbe

    SvaraRadera
  3. Hej Lisa :)
    Du beskriver handlingarna i boken på ett mycket tydligt sätt och man förstår vad som har hänt, bra! Vad tråkigt att det inte går Ellies väg men jag ser vekligen fram emot att läsa nästa blogginlägg!
    //Matilda

    SvaraRadera