måndag 28 maj 2012

Fjärde veckan

Som jag skrev i förra inlägget var Ellie ganska illa ute med sin gård men efter att ha sträckläst resten av boken på en timme kan jag nu äntligen säga att det löser sig och allt tack vare mrs Samuels. Denna kvinna råkade avslöja Ellie på ett fångläger under kriget och sedan dess har hon alltid försökt hjälpa Ellie för att hon skäms över att ha avslöjat henne. Hon jobbar som sekreterare åt mr Sayle och en dag när det Ellie är på kontoret och väntar på mr Sayle ger hon Elli några papper som visar att mr Sayle har konspirerat med mr Rodd om att sälja gården billigt till ett företag som vill bygga ett hotell där. Ellie blir överlycklig och kopierar papprena och visar dem sedan för sin advokat men det visar sig att eftersom hon har tagit papprena utan mr Sayles vetskap får inte papprena något värde i en rättegång och då är Ellie tillbaka på ruta ett. Hon blir helt förkrossad men kommer sedan på en plan.

Ellie skriver ett brev där hon hotar mr Sayle att om han inte avsäger sig förmyndarskapet kommer Ellie skicka ut brev till hela befolkningen i Wirrawee (staden som Ellie bor utanför och staden som mr Sayle jobbar i) där hon ska skriva att han är en stor lögnare och svindlare. Eftersom Ellies familj har levt i Wirrawee i flera generationer känner alla Ellie och tror på det hon säger. Mr Sayle blir rasande men går sedan med på detta och avsäger sig förmyndarskapet och Ellie kan sedan tillsammans med Gavin sedan fortsätta driva gården och där slutar boken.

Visst finns det många problem kvar för Ellie att lösa men jag tror ändå att det kommer gå bra för henne. Det var en jättebra bok och även om allt inte är helt trovärdigt är det en superbra bok och jag kan inte vänta på att få läsa nästa.

3 kommentarer:

  1. Hej Lisa!
    Har läst igenom alla dina inlägg och jag måste säga att det verkar som att du har läst en riktigt bra bok, den verkar djup. En vanlig och tråkig fråga; tyckte du om den? Eftersom det var den åttonde i serien måste det vara en favoritserie va? Antar att du har läst de tidigare? :)
    Bra inlägg för övrigt!
    /Bella

    SvaraRadera
  2. Hej! :D

    Bra sammanfattat, det var inte alls långt att läsa vilket var skönt. Du beskriver även bra vad boken handlar om, den låter spännande. Ett bra inlägg helt enkelt. :)

    //Becka

    SvaraRadera
  3. Hon är smart den där Ellie. Skönt att det verkar ordna upp sig. Det är ganska skönt att läsa om sådant som inte alltid är helt trovärdigt. Det är förlösande för fantasin tycker jag :) Jag tycker att det är roligt att boken har väckt sådan läslust hos dig. Bra jobbat!

    /Cilla

    SvaraRadera